Od izuzetnog je značaja da se deca pravilno stimulišu u periodu kada se formiraju njihovi obrasci razmišljanja, zaključivanja i povezivanja čime se kod njih razvija funkcionalno znanje. Ono predstavlja sposobnost primenjivanja prethodno stečenog znanja za rešavanje problema i zadataka.

Naša misija je da deci pružimo mogućnost za napredak, svestrani razvoj i pronalazak interesovanja u sferi obrazovanja, umetnosti i sporta. Upravo iz tog razloga sa decom kroz časove i kreativne radionice prolaze stručnjaci sa izuzetnim kompetencijama i velikim iskustvom u podučavanju dece.

Svakog radnog dana od 8-18h kod nas deca provode vreme pre odlaska na nastravu, ili neposredno nakon završetka nastave u osnonoj školi.


Program boravka

  • Odvodjenje/ dovodjenje u skladu sa individualnim rasporedom deteta
  • Pomoć u izradi domaćih zadataka i savladavanju tekućeg gradiva
  • Svakodnevna fizčka ativnost ili boravak u prirodi
  • Kreativne, stvaralačke ili psihološke radionice u skladu sa uzrastom deteta i programom centra
  • Slobodno vreme za igru i druženje
  • Dodatne aktivnosti u vidu časova engleskog jezika, glume, slikanja
  • Za vreme boravka deca imaju ručak i dve užine

Nalazimo se na opstini Zvezdara, u neposrednoj blizini OŠ "Jelena Ćetković", svega 30m udaljenosti. OŠ "Veljko Dugošević" i OŠ "Marija Bursać" su na 5-10 minuta pešačke udaljenosti od našeg boravka. Dok za decu iz OŠ "Ćirio i Metodije" organizujemo siguran prevoz automobilom.


Montesori program

Primenom Montesori filozofije i materijala koji se koriste u edukaciji, pružamo detetu mogućnost za prikupljanje novih znanja i kontinuiran razvoj svesti. Program naglašava vezu između čoveka i prirode, kao i pronalaženje uloge, smisla i kreativnih sklonosti svakog deteta pojedinačno. Podstičemo detetov osećaj nezavisnosti i razvoj ličnosti kroz osetljive periode života.

Na našim radionicana deca će se oprobati u obavljanju radnji iz svakodnevnog života, poput pravljenja kolača, zimnice, uređenja prostora u kom borave…
Na taj način deca stiču samopouzdanje i veštine koje im pomažu na putu samostalnosti.


Zdrav način života

U želji da brinemo o svakom detetu ponaosob i da Maštaonica predstavlja mesto od poverenja, najpre za roditelje a nakon toga i za decu, u našu ponudu smo uvrstili tromesečne preglede pedijatra i konsultacije dr. Milenom Nikolić o prevenciji bolesti i poboljšanja imunog sistema dece.

Ordinacija Vukadin dental, obavlja tromesečne preglede, na kojima će deca dobiti smernice kako da na najbolji način održavaju oralnu higijenu.

Usled izbijanja epidemije izazvane Covidom19, pružamo siguran boravak vaše dece uz pridržavanje najviših standarda zaštite od infekcije. Uz poštovanje svih propisa, ovaj upisni rok karakterišu male grupe, zbog čega je broj upisane dece ograničen.


Ishrana

Ketering koji brine o ishrani dece ima veliko iskustvo u snabdevanju vrtica i boravaka u Beogradu.


Fizička aktivnost

U današnje vreme se naša deca suočavaju sa nedovoljnim kretanjem, s toga je sport odličan u borbi protiv toga.

U našem produženom boravku , deca imaju svakodnevnu fizičku aktivnost u trajanju od 30 minuta.


Obilasci

Našim članovima organizujemo posete kulturnim mestima i mestima od značaja u Beogradu i okolini. U planu poseta sa stručnim vodičima se nalazi Muzej Nikole Tesle, Muzej Paje Jovanovića, Astronomska Opservatorija, Botanička bašta, Narodna biblioteka kao i obilazak izložbi i galerija.

Edukativno kreativni centar Maštaonica

Produženi boravak za školsku decu
po Montessori pedagogiji

Produženi boravak

Primarna uloga je upotreba novih otkrića iz područja neuronauke u učionicama i u svakodnevnom životu.

Dodatne usluge

Sa najbolje iskorišćenim vremnom za vreme raspusta, vaše dete će unaprediti svoje veštine i znanja...

Sportske aktivnosti

Program rada je usmeren na razvoj koordinacije dece kroz osnove bazičnih sportova (atletika i gimnastika).